Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 8 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Klubtagoknak

Október 8. Első Oktatóklub Fórum

2015-10-12 20:10:41

Közel ötvenen vettünk részt az első ízben megszervezett élő fórumon.


Zömében oktatók jöttek el, de voltak vizsgabiztosok is, többen képviselték a közlekedési hatóságot és nem egy érdeklődő is kíváncsian figyelte a találkozó eseményeit. Még vidékről is érkeztek kollégák, többek között Pécsről, Esztergomból, Tatabányáról és Szolnokról.


A témák érdekessége miatt az idő rövidnek bizonyult, így csak két felvetést tudtunk átbeszélni részletesebben.


A legnagyobb érdeklődéssel a forgalmi vizsgákkal kapcsolatos manőverezési feladatok 4 éves tapasztalatait hallgatták a jelenlévők.

Több tucat hozzászólás támasztotta alá, hogy érdemes ezzel a kérdéssel jogalkotói szinten is foglalkozni, mivel olyan jelenségekkel is találkozhatunk az említett feladatok kapcsán a vizsgán, amely kihathat a forgalomba kiengedett kezdő vezetők vezetési képességeire is .
A legegyöntetűbb vélemény az volt, hogy a manőverezési feladatok helyeinek keresése nem mehet a fontosabb közlekedési feladatok megoldásának a terhére.
A javaslatok is ezen érvek mentén születtek.

A manőverezések megtanítására természetesen szükség van, ezt senki nem vitatta, de vizsgahelyzetben sok a négy feladat, elég lenne egy vagy kettő.


A fórum második témája az elméleti képzéshez kapcsolódó műszaki tananyag jövőjéről szólt.

Többen kifejtették, hogy a kor járműműszaki megoldásai olyan léptékkel fejlődnek, amelyet a képzésnek és vizsgáztatásnak is megfelelő hatékonysággal - és egyszerűséggel - kell lekövetni.

Akik megjelentek, szinte valamennyien jó véleményekkel távoztak a fórumról, amit mi sem bizonyít, hogy a tájékoztató színhelyének bejárata előtt még több tízpercig folytak viták és beszélgetések.


Január elején folytatjuk! A tervezett téma igen izgalmasnak ígérkezik.

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

suta77 2015.10.31

SZERINTEM A VIZSGAIDŐT IS CSÖKKENTENI KELLENE AZ EURÓPAI ÁTLAGHOZ!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet